Edelsmid of goudsmid worden is te doen als je handig en creatief bent. Iedereen met twee rechter handen kan het leren. Je leert een ambacht niet door veel te oefenen en niet doo het kijken naar video's. Dat doe je zittend aan een werkbank en die staan in ons atelier in Zeist. Onze opleidingen geven de mogelijkheid je te ontwikkelen tot goudsmid, edelsmid, beeldend kunstenaar of sieraadontwerper. Vanaf het prille begin tot een professioneel einde. Dit ambacht is vooral een technisch beroep met veel technieken en vaardigheden die je gaat leren en ontwikkelen. Er zijn speciale themadagen die geïntegreerd zijn in het lesprogramma en daar hoef je niet extra voor te betalen.
 
Je komt één of meer dagen per week naar Zeist.  Er zijn 30 lesweken per studiejaar. Elke dag kom je vijf uur in twee blokken. We houden tussendoor een half uur pauze. Voor die pauze is er een half uurtje theorie. Daarnaast hebt je nog tijd nodig om thuis te werken. Reken op een gemiddelde studiebelasting van acht tot tien uur per week. De opleiding duurt twee tot drie jaar en je kunt afstuderen met een meesterstuk. We werken met een door ons ontwikkeld, helder en gestructureerd lesprogramma, opgedeeld in vijf modules  vol, techniek en creatieve opdrachten. Afstuderen kun je in juni.
 
Deze opleiding vraagt flink wat energie van de deelnemers. Het lesjaar begint in september maar het is soms mogelijk om tussentijds in te stromen. Dat kan meestal in februari. Je krijgt les op HBO niveau. Je krijgt les van zeer ervaren docenten die er ook altijd zijn.
 
Nieuwsgierig? Maak een afspraak en kom eens langs. Op onze academie zijn de lijnen kort. Door ons hoge slagingspercentage zijn er meer dan 90 edelsmeden afgestudeerd. Er zijn maximaal 12 deelnemers per groep en meestal twee docenten. Wij zien je als gast in ons atelier waar je de mogelijkheden krijgt aangereikt om je te ontwikkelen tot zelfstandig edelsmid, goudsmid of beeldend kunstenaar.
 
Ons atelier ligt centraal in Nederland en is goed bereikbaar. Parkeren is gratis. Er zijn deelnemers uit heel Nederland en de lestijden zijn aangepast om files te vermijden. Openbaar vervoer is er op 8 minuten lopen en er gaan bussen richting Utrecht,  Amersfoort of station Driebergen.
 
In het kort: lesdagen zijn dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag. van 10.00u tot 15.30u. 30 lessen tussen september en juni. Het is mogelijk meer dagen per week te komen.
 

De Academie voor Edelsmeden in Zeist is een particuliere opleiding en is ingeschreven in het register van de CRKBO. Wij zijn aangesloten bij: Federatie Goud en Zilver, BBK en de BOK.
Copyright © 1996-2022. Alle rechten voorbehouden.